SHIP / Katsuhiro Miyamoto & Associates

first_imgSHIP / Katsuhiro Miyamoto & AssociatesSave this projectSaveSHIP / Katsuhiro Miyamoto & Associates “COPY” Houses Year:  CopyAbout this officeKatsuhiro Miyamoto & AssociatesOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesNishinomiya-shiJapanPublished on April 21, 2010Cite: “SHIP / Katsuhiro Miyamoto & Associates” 21 Apr 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Text description provided by the architects. A residence built on a two-tiered site with a level difference of 3 meters. Because of the concern remained about the credibility of embankment and retaining wall built along the housing development, the foundation was laid on natural ground beneath the lower tier which was more reliable as the supporting stratum. The steel-made volume for public rooms floats over the retaining wall and above the upper tier for better view. Private rooms are arranged along the lower tier where the atmosphere is calm, at a distance from the front road, within a reinforced concrete structure which functions as a counterbalance to the overhanging volume. Save this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsAn optimal use of curved surfaces designed in response to the site’s L-shaped plan was adopted in order to effectively support the large cantilevered volume. That is, instead of choosing a hierarchic structure of framework resistance system, a series of seamless structures of in-plane stress resistance system using steel sheets 12 mm thick made into panels with reinforcing ribs was set up to constitute a vessel-like steel shell structure. Although the first floor on the upper tier accommodates the entrance hall and one spare room, it mainly consists of voids –a sequence of external spaces that continue from the pilotis through the porch to the roof deck. The result is in fact much reminiscent of a ferryboat, in terms of both structure and layout, in which passenger decks and floating section are separated up and down with the vehicle decks in between. Save this picture!Cor-ten steel used for the structure of this house’s first floor and up is entirely untreated on the surface and bare, expected to be covered with stable rust in the future. Contrastingly, the interior surfaces –floor, wall, ceiling- are finished uniformly white with elaborate thermal insulation. Combined with their curved forms, it is intended that a neutral space with a feeling of loss of depth is created.Save this picture!Project gallerySee allShow lessAD Special: Herzog & de Meuron by Duccio MalagambaArticlesIn Progress: Blok K / NL ArchitectsArticles Share Architects: Katsuhiro Miyamoto & Associates Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/56953/ship-katsuhiro-miyamoto-associates Clipboard “COPY” CopyHouses•Nishinomiya-shi, Japan 2006 ArchDaily Save this picture!+ 15 Share SHIP / Katsuhiro Miyamoto & Associates ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/56953/ship-katsuhiro-miyamoto-associates Clipboard Japanlast_img read more