Horizontal House / EASTERN Design Office

first_imgCopyAbout this officeEASTERN Design OfficeOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on March 05, 2010Cite: “Horizontal House / EASTERN Design Office” 05 Mar 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Save this picture!© Koichi Torimura+ 27 Share Japan Year:  Photographs Photographs:  Koichi TorimuraText description provided by the architects. This house does not look like a house. The shape of the house traces the boundary of the village. The village consists of six houses in all. The shape of the village could be done by making it by stone wall in old times. The project site is located on the north edge of the village that is in the prominent place, and makes the face of the village.Save this picture!© Koichi TorimuraThere is a position to observe the village from afar. Our intention is to form scenery from there. The shape to extend naturally the stone wall of old times. The horizontal slit carved there. It becomes familiar with the scenery of the village surprisingly. When you enter the house, you will be surprised at the sequence of the view that the slits cut out and the spaciousness there. Because of the horizontal slits surrounding the whole house there is scenery wherever you see. The horizontal slits that overlap in succession at the up and down are 15 totals and the total length is 115m.Save this picture!© Koichi TorimuraThe village in the deep place is seen in the slit in the north. Sequence of the mountain continues far away. Footpath in rice field and the person’s coming and going, which disappear into the mountains. The river is seen in the slit in the east. Children bubble over to catching sweetfish there. The Shinto shrine lurks under a large Japan cedar of 400 years. Tsukiaimichi (a communal alley) can be seen through the slit in the shoji in the south. The roofs of the village and the zelkova big trees overlap in the scenery. A mountain comes in the scenery in succession over that. The shrine where the forest and this village are defended is seen in the slit in the west.Save this picture!© Koichi TorimuraThere is the one “Tsukiaimichi”. Though the road belongs to somebody of the village, everyone of village may freely pass through. The person in the village strolls with their dog on “Tsukiaimichi”, they stand chatting, and take a shortcut. The client gives importance to “Tsukiaimichi”. And he wishes to defend his privacy without closing the view to the outside.Save this picture!© Koichi TorimuraThe stone wall is extended. Thus the retaining wall is made. It forms “Tsukiaimichi” surrounding the site at the position without the pressure feeling. “Tsukiaimichi” goes up to the courtyard through the retaining wall where the width was narrowed once. The retaining wall lowers gradually and disappears on ground. Then view opens rapidly. But the stone of 170cm height wall is inside to obstruct the view into the house from passersby. And the stone wall 120cm in height appears. Here is the entrance. The shoji where the slit was put so as not to see the inside faces the courtyard. All those become like “Invisible Layers” between “Tsukiaimichi” and the life scene, which makes the ambiguous boundary there.Save this picture!© Koichi TorimuraProject gallerySee allShow lessNoodle Shop / ISSHO ArchitectsArticlesAD Round Up: Libraries Part IIIArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/51497/horizontal-house-eastern-design-office Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/51497/horizontal-house-eastern-design-office Clipboard Architects: EASTERN Design Office Year Completion year of this architecture project center_img Horizontal House / EASTERN Design OfficeSave this projectSaveHorizontal House / EASTERN Design Office “COPY” Horizontal House / EASTERN Design Office 2007 CopyHouses•Japan “COPY” Projects ArchDailylast_img read more