Residence J&C / Open Studio Pty Ltd

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/790189/residence-j-and-c-open-studio-pty-ltd Clipboard Architecture & Interior Design: Architectural Design: CopyHouses•Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/790189/residence-j-and-c-open-studio-pty-ltd Clipboard “COPY” Houses Save this picture!© Open Studio Pty Ltd.+ 21 Share Products used in this ProjectLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionStructural & Civil Engineer:Perrett Simpson Pty LtdInterior Design:Open Studio Pty LtdStructural Engineer:Perrett Simpson P/LCivil Engineer:Perrett Simpson P/LCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Open Studio Pty Ltd.Text description provided by the architects. The clients’ brief was clear and simple: a semi-permanent residence – something more than a weekender – for a couple, their dog and sporadic visitors. The site, located in Somers and virtually on the beach, offers panoramic views across Western Port Bay. Somers is a small beachside town established in the 1920s, stretching from the Coolart Wetlands to the Cerberus Naval Base on the Mornington Peninsula. Although just one hour’s drive from Melbourne, the area is still a relatively low key holiday place, characterised by elevated modernist fibro houses, unfenced gardens and native bushland vegetation.Save this picture!© Open Studio Pty Ltd.Save this picture!planSave this picture!© Open Studio Pty Ltd.Early concepts exploring the possibility of a single storey building were soon abandoned in favour of an elevated two-storey scheme to achieve a modest footprint and minimise the disruption to vegetation and topography. The majority of the site remains untouched, maintaining a continuous and informal landscape stretching from the street to the creek’s embankment. The entry approach is subtle and indirect. The house is placed on the highest point of the site, making the most of the spectacular outlook.Save this picture!SectionThe building form is an arrangement of stacked boxes that extend to create protected balconies and decks. Fully glazed ends are oriented towards the ever-changing sea views (to the South) or filtered sun through treetops (to the North). Custom-made windows with substantial hardwood frames are used throughout the house. Their configuration varies according to the room’s function. External materials and colours have been selected both to blend in with the natural vegetation and for pragmatic reasons (low maintenance, sustainability, bush-fire protection…)Save this picture!© Open Studio Pty Ltd.The program has been organised in three zones, a flexible and open living space on the upper floor, the main bedroom and guests’ bedrooms on the lower floor. A central core of circulation and services links yet separates the different zonesSave this picture!© Open Studio Pty Ltd.Save this picture!PlanSave this picture!© Open Studio Pty Ltd.Internally, materials and finishes are kept to a simple two-tone colour scheme. White walls and minimal joinery contrast with dark stained and waxed timber elements (hardwood floor, window frames, fireplace unit…). Frameless pivot doors and flush skirtings are used throughout to heighten the sense of space and openness.Save this picture!© Open Studio Pty Ltd.Project gallerySee allShow lessInternational Summer Workshop Model Making in the Digital AgeWorkshopThis App Lets You Manipulate BIG’s Serpentine Pavilion on Your iPad ScreenArchitecture News Share Manufacturers: Louis Poulsen, Archilux, Weathertex Year:  Architects: Open Studio Pty Ltd Area Area of this architecture project Area:  170 m² Year Completion year of this architecture project Open Studio Pty Ltd Photographscenter_img Photographs:  Open Studio Pty Ltd. Manufacturers Brands with products used in this architecture project Residence J&C / Open Studio Pty Ltd Residence J&C / Open Studio Pty LtdSave this projectSaveResidence J&C / Open Studio Pty Ltd Open Studio Pty Ltd Australia Projects ArchDaily Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Contractor / Builder: MRC Constructions “COPY” 2016 CopyAbout this officeOpen Studio Pty LtdOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesAustraliaPublished on June 30, 2016Cite: “Residence J&C / Open Studio Pty Ltd” 30 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?澳大利亚J&C住宅/ Open Studio Pty Ltd是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

ALE loads out Yuri Korchagin satelite platform topside

first_imgHeavy-lift specialist ALE has completed the load-out of satellite platform (SP) topside for Lukoil’s Yuri Korchagin oil field in the Caspian Sea.ALE said on Friday that it was contracted to perform the engineering, weighing, jacking, load-out, and offshore pulling operations of the satellite platform topside, as well as the mooring and ballast supervision for the project in Astrakhan.The first stage of the project started in November 2017 and involved jacking of the topside to 1.5m, and weighing of the topside so the client could integrate skid beams in between the topside and the desk-support frame underneath. The company said that the topside was weighed at 3,200 tonnes.In December, ALE performed the mooring and pulling operations using four SJ600 strand jacks and two 300t capacity breakout jacks to load-out the topside onto the transport barge in just one day.David Le Masurier, project engineer for ALE Offshore Services, said: “As the desk-support frame had to incorporate the offshore skidways, leading to a large transverse center of gravity, it made the structure more challenging to control during the ballasting operations. By utilizing our in-house-designed strand jack monitoring software and the barge’s internal ballast monitoring, we were able to overcome and correct any deviation of the structure.”ALE said that the next phase would involve the offshore skidding of the topside on the substructure during the floatover operations in the Caspian Sea, expected to start in 2018.The Yuri Korchagin field is an offshore oil field located 180 kilometers from Astrakhan and 240 kilometers from Makhachkala at a sea depth of 11–13 meters.In 1999, Lukoil started exploratory drilling at the field using the Astra jack-up rig. Production at the field was launched in April 2010. Yuri Korchagin and Vladimir Filanovsky fields in the Caspian Sea, both operated by Lukoil, hit 10 million tonnes of combined produced oil in June this year.last_img read more